Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarFör boendeFelanmälan och fel i lägenheten
Frågor och svar om fel och problem i lägenheten
Frågor och svar om fel och problem i lägenheten
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vem betalar för fel i lägenheten?

Det varierar beroende på vad det är för fel och om det är en bostadsrätt eller hyresrätt. Se över stadgarna i din förening.

Jag har stopp i avloppet eller det luktar från avloppet. Vad gör jag?

Stopp i avloppet kan bero på många saker såsom smuts och avlagringar eller nedspolning av större föremål. Åtgärder man kan göra själv är att rensa vattenlås och avlopp i handfat eller köksvask genom att med jämna mellanrum skruva isär vattenlåset, rensa och spola rent. Glöm inte att först sätta en hink under.

Även golvbrunnen i duschen kan avge dålig lukt, det löser du genom att rengöra regelbundet genom att ta bort silen och dra ut insatsen. Rengör både den och golvbrunnen och spola ordentligt. Se sen till att insatsen sätts i ordentligt utan glipor. Innan du sätter tillbaka silen, fyll insatsen med vatten för att undvika lukt.

Jag har problem med strömmen i lägenheten. Vad gör jag?

Det beror oftast på att säkringar eller jordfelsbrytaren i lägenheten har gått så kontrollera dessa. Kvarstår problemet får du göra en felsökning: slå av alla säkringar men behåll jordfelsbrytaren. Därefter slår du på säkring en efter en tills jordfelsbrytaren slås av och du har hittat felet. Ibland är det en tillfällig störning och du kan slå på jordfelsbrytaren igen men det kan också bero på en överbelastning. Det ska finnas en anvisning om vilken säkring som är kopplad till vilken del i lägenheten. Testa att slå av en eller flera apparater i den delen av lägenheten som säkringen är överbelastad. Om jordfelsbrytaren inte längre slås av är det förmodligen någon av apparaterna som du har dragit ut som orsakar överbelastningen. Då ska du koppla i den i ett annat uttag.

Vad gör jag vid ett strömavbrott?

Om din förening har tjänsten Felanmälan hos Nabo kan du enkelt kontakta oss via denna sida så hjälper vi dig.

Jag har dålig ventilation hemma. Vad kan jag göra?

Du bör först och främst kolla att tilluft och frånluftsventiler är öppna och rengjorda. Se också till att inte de inte är blockerade, kan inte luften flöda fritt från de installarerade ventilerna rubbas balansen då luft tar sig igenom andra otätheter.

Jag vill anmäla ett fel i min fastighet. Hur går jag tillväga?

Vänligen gå till denna sida och följ instruktionerna där.

Hur får jag tillgång till Internet och bredband i min förening?

Vänd dig till styrelsen i din förening för information om Internet och bredband. Du kan skriva till dem genom att skapa ett ärende i portalen. Notera att din förvaltare är förvald som mottagare, så du måste välja att ärendet ska gå till styrelsen.

Fick du svar på din fråga?