Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarFör nya kunder
Frågor och svar om att komma igång med Nabo
Frågor och svar om att komma igång med Nabo
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad behöver vi i styrelsen tänka på inför övergången till förvaltning hos er?

Vi kontaktar avgående förvaltaren och driver in de underlag vi behöver för förvaltningen hos oss. Det enda ni behöver göra är att återkoppla i det nykundsärende som vi lägger upp i kundportalen. Ni kan se ärendet som en checklista inför övergången.

Kan vi ha kvar våra tidigare konton?

Ni kan ha kvar sparkontot och era lån som ni har sedan tidigare. Ni får ett nytt konto och bankgiro för in- och utbetalningar, som är direkt anslutet till Kundportalen och ger er största möjliga insyn i förvaltningen. Vi rekommenderar att ni endast har detta konto för att hålla kostnaderna nere för föreningen.

Är det möjligt att ha ett möte med er inför övergången?

Alla våra nya kunder erbjuds att närvara vid ett nykundsmöte. På nykundsmötet går vi igenom Kundportalen grundläggande, att tänka på inför övergången och rutiner kring förvaltningen hos oss.

När ser vi alla föreningens uppgifter i Kundportalen?

Först efter att förvaltningen har trätt i kraft enligt avtal börjar vi lägga in uppgifterna från lägenhetsförteckningen i systemet. Ingående balanserna läggs in när bokslutet är klart och avgående förvaltaren har skickat alla uppgifterna.

Hur får våra leverantörer veta att vi har bytt ekonomisk förvaltare?

Föreningen får en ny unik fakturaadress som är en skanningsadress. Styrelsen ombesörjer adressändringen till leverantörerna själva. I Kundportalen finns ett verktyg för att smidigt adressändra till leverantörerna.

Vi har bytt förvaltare. När får jag min första avi?

Vi kommer skicka ut din avi så fort vi fått in all information från den gamla förvaltaren. Den första månadens inbetalning kommer som en avi tillsammans med information kring hur du går tillväga rent praktiskt, så läs igenom den noga. Du behöver inte betala någon avgift för avin den första gången, och inte heller någon påminnelseavgift om den kommer sent.

Fick du svar på din fråga?